Hoe fotograferen wij bruiloften?

Met een hoop passie! We komen bijna altijd met vieze kleren thuis, omdat we alles overhebben voor de mooiste foto’s. En daar plukken jullie de vruchten van. Hieronder kun je lezen wat je op jullie bruiloft van ons kunt verwachten.

Wij geloven in onze werkwijze en hebben deze bewust hieronder uitgebreid beschreven. Zien jullie liever onze foto’s? Bekijk dan deze onderstaande series of ga naar ons portfolio.

Hoe gaat het vooraf?

Wij nodigen jullie graag uit bij ons thuis of via een online gesprek om elkaar te leren kennen: voor ons is het belangrijk om te weten wie we voor ons hebben, zodat we later zo persoonlijk mogelijk kunnen fotograferen. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wat is belangrijk voor jullie? Hoe zien jullie de bruiloft voor je?

Als jullie bij ons thuis komen, laten we graag onze handgemaakte fine art trouwalbums zien; alvast een inkijkje hoe het is als jullie liefdesverhaal van a tot z gedrukt is.

In de maanden voorafgaand aan de bruiloft denken we graag met jullie mee en wanneer het bijna zover is, neemt één van ons contact met jullie op om de trouwdag zo goed mogelijk voor te bereiden.
Trouwfotografe 1

Hebben jullie vragen die je ons persoonlijk wil stellen? Twijfel vooral niet om contact met ons op te nemen!

Tijdens de bruiloft.

Als we in de auto zitten naar jullie bruiloft toe, zit dit woord altijd in ons hoofd: verbinding. Het meest essentiële op een bruiloft zijn alle verbindingen die jullie als bruidspaar en met jullie gasten gevormd hebben. Vervolgens zorgt dit voor mooie, grappige, emotionele momenten die je je graag wilt herinneren en wij leggen die zo goed en verhalend mogelijk vast door onze lenzen. Gedurende de hele dag letten wij op hoe het licht valt (is belangrijker dan je denkt!), waar de mooie momenten zijn en hoe we dat in één kader kunnen vastleggen. Met deze focus beginnen wij aan jullie bruiloft.

De dag begint bijna altijd met de voorbereidingen, waarbij we letten op momenten tussen jullie en de mensen die je dierbaar zijn. Wij als fotografen zijn vaak de enige onbekenden op jullie trouwdag. Daarom proberen we aan het begin van de dag tussen de voorbereidingen door verbinding te maken met de mensen die er zijn, zodat ze ons zo snel mogelijk vergeten en ongeremd kunnen genieten van jullie bruiloft. Wat daarbij helpt is dat we zo min mogelijk regisseren en alles laten gebeuren. Fly on the wall noemen we dat. Deze werkwijze zorgt ervoor dat we jullie dag kunnen vastleggen zoals die écht is.

Tijdens de fotoshoot en eventuele groepsfoto’s is het een ander verhaal: dan helpen we jullie natuurlijk! We geven aanwijzingen voor goede poses en gooien er soms een grapje of een opdracht in als dat nodig is. Samen maken we er een fijn moment van, waarbij je kunt genieten van de rust en elkaars aanwezigheid.

De tijd vliegt en dan begint de ceremonie, misschien wel het spannendste moment op de dag. We zorgen ervoor dat we jullie aankomst, ja-woord en liefde voor elkaar goed in beeld hebben, maar dat niet alleen. Terwijl jullie luisteren naar- en lachen om de spreker(s), zien wij emoties op de gezichten van jullie gasten. We zien de omgeving, dat ene kleine nichtje die de benen neemt en de goede vriend die nog gauw zijn speech afschrijft. Deze onverwachte momenten willen wij zo goed mogelijk voor jullie vangen en zo een compleet verhaal vertellen over jullie bruiloft. Waarom? Omdat het precies vertelt wie jullie zijn, wat waardevol is en hoe uniek jullie trouwdag is.

Tijd voor taart en borrelen! We begeven ons tussen de verschillende groepjes gasten en leggen op een aandachtige manier de sfeer vast. Beelden van details wisselen we af met genietende gasten en knuffels die jullie uitdelen aan iedereen die wil. Zodra de avond overgaat in het diner focussen we op fijne momenten tussen het eten door, zoals speeches, en zetten we alvast de extra flitsers klaar voor het dansfeest. Het liefst eten we vlakbij de gastenzaal, zodat we een oogje in het zeil kunnen houden terwijl we zelf ook wat eten. We willen natuurlijk niks missen!

Het feest is één grote mix van dansende gasten (wellicht een openingsdans van jullie?) waartussen wij ons begeven. Zelf houden we ook wel van een dansje, dus we hoppen soms ook gewoon even mee. Door de extra flitsers creëren we dynamische feestbeelden die goed belicht zijn en een hoop sfeer meebrengen. Als de tijd erop zit komen we naar jullie toe om afscheid te nemen om vervolgens in de auto voldaan terug te rijden naar huis.

En na de bruiloft?

Een paar dagen na jullie bruiloft sturen we een preview; een paar foto’s om alvast op de rest te verheugen en om door te sturen naar wie je maar wilt.

Daarna beginnen we met de selectie van alle goede foto’s, die Marvin vervolgens op een natuurgetrouwe manier bewerkt. Zo komen de foto’s écht tot leven, zonder gekke filters zodat ze na 25 jaar nog steeds mooi zijn. En alle foto’s die Marvin in zwart wit bewerkt, krijgen jullie ook in kleur.

Binnen vier weken ontvangen jullie de volledige trouwreportage met ten minste 300 bewerkte foto’s via een online gallery, inclusief een korte slideshow. Intussen beginnen wij aan het ontwerp van het trouwalbum. Een tijdloos, uniek document zoals jullie dag écht was. Koester het.

Lieve woorden.

Wij kunnen Laurette absoluut aanbevelen voor ieder huwelijk. Wij zijn ontzettend blij met alle foto’s, precies zoals we het voor ogen hadden.

Zelf zijn wij niet zo fotogeniek en voelen ons wat ongemakkelijk als we in het middelpunt staan. Maar Laurette heeft ons op een fijne, rustige manier begeleid tijdens alle fotomomenten. Met een geweldig eindresultaat!

Dennis & Sanne

Absoluut de beste trouwfotograaf die je kan hebben. Wij hebben het genoegen gehad dat Marvin onze bruiloft heeft vastgelegd.

Professioneel, relaxed en bovenal gezellig. Zelfs van vrienden en familie krijgen wij nog steeds te horen dat ze met Marvin hebben gelachen en dat ze zichzelf zo mooi op de foto vinden staan. Wij hebben er prachtige foto’s aan over gehouden en wij zouden Marvin aan iedereen aanraden.

Vera & Erik

Meer lezen? Bekijk meer dan 50 lieve berichten van onze bruidsparen via Google Reviews.

Laten we kennismaken.

Check onze beschikbaarheid en onder het genot van een kop koffie horen wij graag meer over jullie liefdesverhaal en misschien worden wij júllie verhalenvertellers.

Twee trouwfotografen klein 2 819x1024 1
Laten we kennismaken.