Voorbereiding voor jullie bruiloft.

Over een aantal maanden komt één van ons (of wij samen) jullie bruiloft vastleggen. Graag geven wij via deze pagina nog wat laatste tips en delen wij met jullie de linkjes naar de vragenlijsten die wij gebruiken om ons helemaal voor te bereiden én om jullie albumwensen te verzamelen.

Vragenlijst

Via deze korte vragenlijst bereiden wij ons voor. Deze ontvangen wij graag uiterlijk 4 tot 6 weken voor de bruiloft.
Trouwfotografie Rijk van de Keizer
fotoalbum 2

Fine art trouwalbum

De meest bijzondere manier om de foto’s terug te kijken is door jullie fine art trouwalbum te bladeren: de kleuren zijn het mooist, het papier is stevig en de herinneringen spatten er vanaf. Een handgemaakt boek dat je er soms bij pakt en die steeds meer waarde krijgt. Bij het ontwerpen, dat we samen met jullie doen, gieten we jullie unieke bruiloft in verhalende beelden.

Hebben jullie al gekozen voor een fine art album of kiezen jullie graag alsnog voor de upgrade van het mini-album naar het fine art album? Dan ontvangen wij graag jullie wensen hiervoor via de onderstaande vragenlijst. Het liefste ontvangen wij jullie wensen voor het album vòòr de bruiloft.

Twijfelen jullie over de coverkleur? Wij sturen jullie graag een leenpakket met daarin alle staaltjes en een miniatuurversie van het fine art album. Dit is mogelijk voor €15 (inclusief retourlabel).

De onderstaande vragenlijst is niet van toepassing op het mini-album. Hiervoor zoeken wij zelf een cover en ontwerp uit.

Veelgestelde vragen

Wij raden aan om te starten bij de voorbereidingen. De ervaring leert dat hier al een heleboel mooie momenten ontstaan. Bovendien is het voor jullie trouwverhaal het mooist om ook daadwerkelijk foto’s te zien vanaf het begin van de dag. We merken ook dat het fijn is om er vanaf het begin bij te zijn, omdat jullie (en de daggasten) gelijk gewend zijn aan onze aanwezigheid.

Hierbij fotograferen wij graag ten minste een half uur bij de bruidegom en een uur bij de bruid. Een voorbeeld planning kan dan zijn:

10:00 Aankomst Marvin of Laurette voor fotografie bij de bruidegom
10:30 In de auto naar de bruid (30 min reistijd)
11:00 Fotografie bij de bruid
12:00 First-look van het bruidspaar

Hebben jullie een grote entourage in de ochtend of doen jullie alles lekker uitgebreid en op het gemak? Dan is het zeker leuk om meer fotografie tijd voor de ochtend in te plannen. Hoe langer we er zijn, hoe creatiever we kunnen werken.

En dan nog een laatste tip voor de bruidegom: kleed je pas om als wij er zijn 😉.

Vinden jullie het leuk om voorafgaand aan het dagprogramma een langere fotoshoot te doen? Dan raden wij aan om een fotoshoot van ongeveer 45 minuten tot maximaal een uur in te plannen in de ochtend. Vinden jullie het leuk om een paar mooie ‘geposeerde’ foto’s te hebben, maar hoeft het niet te uitgebreid? Dan raden we aan om, naast een korte fotoshoot, vijftien minuten te pakken richting zonsondergang, een heerlijk moment voor een paar mooie foto’s én een momentje samen.

Vinden jullie het leuk om naar een aparte plek te gaan voor de fotoshoot dan raden wij aan om te kiezen voor een mooi bos met open stukken, een oud stadscentrum of iets industrieels. Voor binnenlocaties raden wij ook deze website aan.

Geven jullie een feest? Dan raden wij aan om tenminste het eerste uur tot anderhalf uur mee te pakken. Wanneer jullie geen feest geven, maar wel lang dineren kan het mooi zijn om tot halverwege het diner te blijven of het hele diner mee te pakken, afhankelijk van de mogelijke speeches.

In de week na de bruiloft sturen wij de tweede factuur voor het restant bedrag. Om de pijn wat te verzachten krijgen jullie dan ook een korte preview van drie foto’s 😄. Binnen vier weken krijgen jullie de volledige trouwreportage met ten minste 300 bewerkte foto’s per e-mail via een online gallery, inclusief een korte slideshow.

Twee fotografen

Een aantal keer per jaar gaan wij samen op stap, vooral voor de grote bruiloften van 80 daggasten of meer kan dit een echte toevoeging zijn.

Op deze manier kunnen wij ons verdelen en zo nog meer spontane momenten vastleggen. Daarnaast fotograferen we belangrijke momenten tegelijk (zoals de ceremonie) vanuit andere hoeken, waardoor het verhaal nog completer wordt. De reportage zal meer creatieve foto's bevatten, omdat één van ons daarop kan focussen.

Een tweede fotograaf voor de hele trouwreportage is mogelijk vanaf €950 (wanneer wij zelf nog beschikbaarheid hebben). Uiteraard krijgen jullie hiervoor ook tenminste 150 extra bewerkte foto’s. Zijn jullie benieuwd of wij nog dubbele beschikbaarheid hebben op jullie trouwdatum? Stuur ons dan een berichtje.
Header probeersels 1 2

Tot snel!

Willen jullie ondertussen op de hoogte blijven van wat wij aan het doen zijn? Bekijk dan onze Instagram pagina om alvast in de sfeer te komen.

Liefs,

Marvin en Laurette

Laten we kennismaken.