Veelgestelde vragen

Hieronder heb ik alle veelgestelde vragen trouwfotograaf samen gevat, mocht jou vraag er niet tussen staan dan hoor ik dat graag!

Wat is volgens jou de beste invulling van de trouwreportage?

Het liefste start ik bij de voorbereidingen van de bruidegom voor zo’n 30 minuten fotografie, vervolgens vertrek ik naar de bruid voor het laatste uur van de voorbereidingen en de first look.

Voor een compleet beeld van jullie dag raad ik aan om de fotografie minstens tot aan het eerste uur van het feest te laten lopen. Natuurlijk blijf ik ook graag fotograferend en feestend tot aan het einde van het feest :).


Wat vind je de leukste bruiloften om te fotograferen?

Ik word blij van bruiloften waarbij het gaat om het samenzijn met familie en vrienden en het met elkaar vieren van de liefde, op een mooie plek vol sfeer :).


Wat is het beste moment voor de fotoshoot?

Voor het mooiste licht raad ik aan om de fotoshoot aan het einde van de middag of het begin van de avond te plannen. Een half uur voor het feest of het diner is al genoeg voor een aantal mooie foto’s van jullie samen.

Daarnaast is een fotoshoot aan het begin van de dag ook een fijn moment, zodat jullie daarna bij jullie gasten kunnen blijven. Graag adviseer ik wat het beste is aan de hand van jullie planning.


Hoeveel tijd heb je nodig voor de fotoshoot en hoe gaat dit in zijn werk?

Ik vind het belangrijk om minimaal een half uur te hebben voor een ontspannen fotoshoot en ik raad aan om deze niet langer dan 1,5 uur te laten duren. Tijdens de fotoshoot help ik jullie met kleine aanwijzingen en zoek ik de beste plekjes uit op de locatie die wij bezoeken.


Wat doen we met de fotoshoot wanneer het regent?

Het is altijd fijn om een binnenlocatie achter de hand te hebben. Vaak zijn er bij de trouwlocatie zelf al een aantal geschikte plekken te vinden en anders denk ik graag met jullie mee bij het vinden van een binnenlocatie in de buurt.


Maak je ook groepsfoto’s?

Zeker! Bijvoorbeeld aan het einde van de borrel. Van te voren vraag ik van jullie een lijstje met gewenste groepsfoto’s, zodat we deze vlot in 10 minuten tot een kwartier kunnen maken.


Hoe kunnen wij je boeken?

Gaaf! Jullie kunnen via de contactpagina contact met mij opnemen of mij bellen of mailen. Wanneer ik nog beschikbaar ben, nodig ik jullie graag bij mij thuis uit in Bleskensgraaf (Zuid-Holland) zodat ik mijn trouwalbums kan laten zien. Mocht dit niet lukken vanwege een te grote afstand, dan is het ook mogelijk om elkaar te spreken via FaceTime of Skype. Hierna maak ik voor jullie een overeenkomst en een factuur voor de aanbetaling. Na het voldoen van de aanbetaling staat jullie trouwdatum definitief vast!


Werk je ook met een tweede fotograaf?

Yes! Ik werk op grotere bruiloften graag samen met mijn vaste tweede fotografe. Wanneer jullie hierin interesse hebben, geef ik hier graag meer informatie over per e-mail.


Maak je ook trouwalbums?

Graag zelfs! Elke trouwreportage komt standaard met een mooi mini-album. Daarnaast maak ik voor jullie graag een groot fine-art trouwalbum.


Hoe lang duurt het voordat de foto’s af zijn en hoeveel foto’s krijgen wij?

Binnen 3 dagen na de bruiloft stuur ik een preview van 2 tot 5 foto’s. Mijn streven is altijd om alle foto’s binnen vier weken na de bruiloft af te hebben. Jullie krijgen vervolgens de bewerke foto’s in een online gallery en als digitale download. De foto’s ontvangen jullie uiteraard in de originele resolutie, zonder logo’s.

Bij een trouwreportage van 6 uur kunnen jullie rekenen op tenminste 300 foto’s. Elk extra uur fotografie zorgt voor zo’n 30 tot 40 extra foto’s. Gemiddeld bevatten mijn trouwreportages 350 tot 550 foto’s.


Krijgen wij de zwart-wit foto’s ook in kleur?

Jazeker, alle foto’s bewerk ik ook in kleur zodat jullie over beide versies beschikken.


Hoe doe je dat met eten tijdens onze bruiloft?

Blijf ik tot het diner? Dan eet ik graag een simpel hapje mee, bijvoorbeeld een crew maaltijd. Ik hoef geen 3 gangen diner aan tafel, maar een goed gevulde fotograaf maakt de beste foto’s ;).


Wat voor kleding draag je tijdens onze bruiloft?

Ik draag een onopvallende, nette outfit waarin ik vrijuit kan bewegen.


Wat als je ziek wordt?

Mocht ik ziek worden, dan beschik ik over een zeer groot netwerk met trouwfotografen waarop ik een beroep kan doen. Hierbij zoek ik naar een fotograaf die zo dicht mogelijk aansluit bij mijn stijl. Uiteraard is dit altijd in overleg met jullie.


Reken je reiskosten?

Alle reiskosten binnen Nederland en Vlaanderen zijn inbegrepen! Trouwen jullie in het buitenland? Dan maak ik graag een offerte op maat.


Welke apparatuur gebruik je?

Ik heb 3 Canon 5D camerabody’s in mijn tas, naast een flinke collectie Canon L lenzen en flitsers. Hierdoor heb ik altijd voldoende (back-up) apparatuur tot mijn beschikking.


 

Mijn portfolio Mijn prijzen Meer over mijn werkwijze

Enthousiast geworden?

Check onze beschikbaarheid en onder het genot van een kop koffie horen wij graag meer over jullie liefdesverhaal en misschien worden wij júllie verhalenvertellers.

  Jullie namen
  E-mailadres*
  Trouwdatum
  Hoe hebben jullie ons gevonden
  Telefoonnummer (onze e-mail komt soms in de spam)
  Bericht

  Merkelijkheid.nl // beveiligd met reCAPTCHA