Ons avontuur door het land van kleuren, koffie en Cocoravalley

Reisfotografie Colombia

Reisfotografie Colombia

“Colombia, is dat wel veilig nu?” We kregen die vraag een paar keer in de maanden voordat we naar Zuid-Amerika vlogen. Het land heeft niet de beste reputatie in het verleden, maar wij merkten daar als toerist vrijwel niks van. Eerder het tegenovergestelde: extreem warme en vriendelijke mensen heetten ons welkom in het kleurrijke Colombia.

Colombia is groot. Heel groot. We moesten keuzes maken in de drie weken dat we er waren. We startten in de hoofdstad Bogotá en gingen daarna door naar centraal Colombia, naar de bergen en de Cocoravallei. ’s Ochtends om 6.00u pakten we de jeep (een Willy, zie de foto van de man met een billie;)) naar het Cocoragebied om een vroege wandeling te maken. Uiteindelijk kwamen we uit bij het bekende uitzicht met torenhoge palmbomen. Dit was één van de mooiste hikes die we ooit gemaakt hebben: de combinatie van palmbomen en bergen was adembenemend. Ik zelf Marvin zelfs nog op een paard gekregen. Dat we beiden doodziek werden van het eten laten we overigens maar even weg ;).

Via de waanzinnige kustlijnen van Tayrona National Park en de natuur in het noorden reisden we richting Caribische stad Cartagena. Wát een fotogenieke stad is dit! Ik ging met de camera helemaal los op de begroeide en gekleurde deuren en ramen. Het was precies wat je verwacht van een Caribische vibe: relaxt en warm.

Tip: kijk eerst de serie Narcos op Netflix voordat je naar Colombia reist. Hiermee heb je net wat meer kennis over de geschiedenis en het is leuk om plekken te herkennen uit de serie.

Door Laurette

Bekijk hier onze andere reisfoto’s.
Laten we kennismaken.