De reis van de trouwfotograaf

‘Man, je bent twee meter lang. Hoe kan het dat mensen jou niet opmerken als je foto’s maakt?’ Ja, dat vraag ik me soms ook af. Misschien is het een houding die ik mezelf heb aangeleerd, juist omdat ik zo lang ben.

Pak ik mijn camera op, dan verdwijn ik en laat mij verrassen door bewegingen en composities, door licht en schaduw.

Als reiziger fotografeerde ik berggorilla’s in Oeganda, kamelenherders in India, Marokkaanse markthallen en de herfstbladeren van Taiwan. Kijkend naar de foto’s beleef ik mijn reis opnieuw.

Als trouwfotograaf in Zuid-Holland, fotografeerde ik bruiloften in Rotterdam, Sliedrecht, Rockanje en de Keukenhof. Maar bijvoorbeeld ook in Italië en België, op Ameland, in Breda en Heereveen. Voor mooie verhalen reis ik de hele wereld over.

Als trouwfotograaf reis ik onopvallend met het bruidspaar mee. De foto’s die ik maak vertellen het verhaal van een dag die voorbijvloog. Voor mij begint jullie huwelijksreis zodra ik jullie ontmoet.

Tijdens de fotoshoot geef ik aanwijzingen voor mooie foto’s van jullie samen. Gedurende de trouwdag loop ik zo onopvallend mogelijk rond. Ik leg vast wat jullie zien én niet zien. Van de voorbereidingen en de ceremonie tot het diner, het feest en de momenten tussendoor.

Ik fotografeer de bruid en de bruidegom als zij zich klaarmaken voor de dag, zijn betoverde blik als hij haar voor de eerste keer ziet; het schaterlachen van vriendinnen bij een speech, de trotse ouders en grootouders en de kinderen die spelen en snoepen van de taart.

Na de bruiloft, maak ik voor de trouwreportage een selectie van minstens 250 foto’s. Die bewerk ik en binnen vier weken ontvangen jullie een usb-stick, en een mini-album met de hoogtepunten van de dag of een compleet trouwalbum.

Voorbereiding

Voor mij begint de huwelijksreis als ik het bruidspaar ontmoet. Op de trouwdag zoek ik naar creatieve hoeken, bestudeer hoe het licht valt en geef aanwijzingen voor mooie foto’s van jullie samen.

Onopvallend aanwezig

Tijdens de bruiloft loop ik zo onopvallend mogelijk rond. Zonder iets te regisseren fotografeer ik de dag die jullie en de gasten beleven. Van de spanning als de dag begint, tot ontlading tijdens het feest.

Trouwalbum

Na de bruiloft begin ik direct met het bewerken van de foto’s. Binnen vier weken ontvangen jullie een selectie van ten minste bewerkte 250 foto’s, een mini-album met de hoogtepunten of een speciaal voor jullie ontworpen trouwalbum.

Awards

MASTERS OF DUTCH WEDDING PHOTOGRAPHY

Ronde 17

MASTERS OF DUTCH WEDDING PHOTOGRAPHY

Ronde 12

MASTERS OF DUTCH WEDDING PHOTOGRAPHY

Ronde 11

MASTERS OF DUTCH WEDDING PHOTOGRAPHY

Ronde 11

MASTERS OF DUTCH WEDDING PHOTOGRAPHY

Ronde 11

BRUIDSFOTO & FILM AWARD 2016

Eervolle vermelding in de categorie ceremonie

MASTERS OF DUTCH WEDDING PHOTOGRAPHY

Ronde 2

CONTROLEER MIJN BESCHIKBAARHEID

Wil je weten of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum? Vul dan het formulier in.

Trouwdatum
Hoe hebben jullie mij gevonden