Journalistieke bruidsfotografie.

Journalistieke bruidsfotograaf // Als fotograaf zoeken wij naar de mooiste momenten op de bruiloft. Niet alleen de fotoshoot en het ja-woord, maar juist de momenten die jullie van te voren niet verwachten. Echte momenten van vreugde en geluk met jullie familie en vrienden die elk jaar meer waarde krijgen.

journalistieke trouwfotografie

Van de voorbereidingen en de ceremonie tot het diner, het feest en de mooie momenten tussendoor. Als trouwfotograaf verbeelden wij het verhaal van jullie bruiloft. Wij fotograferen de bruid en de bruidegom als zij zich klaarmaken voor de dag: zijn blik als hij haar voor de eerste keer ziet, het schaterlachen van vrienden bij een speech, trotse ouders, kinderen die snoepen van de taart en grootouders die de dansvloer onveilig maken.

Wanneer wij jullie bruiloft fotograferen, werken wij rustig en op de achtergrond en richten wij ons op de verhalen, emoties en echte momenten.

Journalistieke bruidsfotografie

Wat is journalistieke bruidsfotografie?

Journalistieke trouwfotografie is een vorm van fotografie waarbij de fotograaf op een reportage-achtige manier de belangrijkste momenten van een bruiloft vastlegt. Het gaat hierbij vooral om het vastleggen van echte emoties, verhalen en momenten en minder om de geposeerde foto's.

Als fotograaf werk je daarom onopvallend om de juiste momenten vast te leggen zonder dat de aandacht naar de camera gaat. Journalistieke trouwfotografie richt zich op het vastleggen van de emoties en verhalen van het bruidspaar en de gasten, en geeft een écht beeld weer van de bruiloft.

Het is een stijl die sterk is gericht op documentaire fotografie en het vastleggen van echte momenten en verhalen, in plaats van het creëren van gestuurde beelden. Hierdoor zijn de foto's die worden gemaakt niet alleen mooi, maar vooral emotioneel waardevol en een echte herinnering aan de dag.
71563-Laurette-de-Kievit-large

Onze awards in journalistieke trouwfotografie

De afgelopen jaren hebben we inmiddels al flink wat awards gewonnen in de grootste binnenlandse én buitenlandse fotografie wedstrijden.

In de Benelux hebben wij al meer dan 25 awards gewonnen bij de Masters wedstrijd. Het meest trots zijn we op onze 5 Story Awards bij de grootste internationale wedstrijd voor journalistieke trouwfotografie: This is Reportage.

Recente journalistieke foto-awards

Hoe gaan wij als journalistiek trouwfotograaf te werk?

Een bruiloft door onze ogen.

Als we in de auto zitten naar jullie bruiloft toe, zit dit woord altijd in ons hoofd: verbinding. Het meest essentiële op een bruiloft zijn alle verbindingen die jullie als bruidspaar en met jullie gasten gevormd hebben. Vervolgens zorgt dit voor mooie, grappige, emotionele momenten die je je graag wilt herinneren en wij leggen die zo goed en verhalend mogelijk vast door onze lenzen. Gedurende de hele dag letten wij op hoe het licht valt (is belangrijker dan je denkt!), waar de mooie momenten zijn en hoe we dat in één kader kunnen vastleggen. Met deze focus beginnen wij aan jullie bruiloft.

De dag begint bijna altijd met de voorbereidingen, waarbij we letten op momenten tussen jullie en de mensen die je dierbaar zijn. Wij als fotografen zijn vaak de enige onbekenden op jullie trouwdag. Daarom proberen we aan het begin van de dag tussen de voorbereidingen door verbinding te maken met de mensen die er zijn, zodat ze ons zo snel mogelijk vergeten en ongeremd kunnen genieten van jullie bruiloft. Wat daarbij helpt is dat we zo min mogelijk regisseren en alles laten gebeuren. Fly on the wall noemen we dat. Deze werkwijze zorgt ervoor dat we jullie dag kunnen vastleggen zoals die écht is.

Tijdens de fotoshoot en eventuele groepsfoto’s is het een ander verhaal: dan helpen we jullie natuurlijk! We geven aanwijzingen voor goede poses en gooien er soms een grapje of een opdracht in als dat nodig is. Samen maken we er een fijn moment van, waarbij je kunt genieten van de rust en elkaars aanwezigheid.

De tijd vliegt en dan begint de ceremonie, misschien wel het spannendste moment op de dag. We zorgen ervoor dat we jullie aankomst, ja-woord en liefde voor elkaar goed in beeld hebben, maar dat niet alleen. Terwijl jullie luisteren naar- en lachen om de spreker(s), zien wij emoties op de gezichten van jullie gasten. We zien de omgeving, dat ene kleine nichtje die de benen neemt en de goede vriend die nog gauw zijn speech afschrijft.

Deze onverwachte momenten willen wij zo goed mogelijk voor jullie vangen en zo een compleet verhaal vertellen over jullie bruiloft. Waarom? Omdat het precies vertelt wie jullie zijn, wat waardevol is en hoe uniek jullie trouwdag is.

Tijd voor taart en borrelen! We begeven ons tussen de verschillende groepjes gasten en leggen op een aandachtige manier de sfeer vast. Beelden van details wisselen we af met genietende gasten en knuffels die jullie uitdelen aan iedereen die wil. Zodra de avond overgaat in het diner focussen we op fijne momenten tussen het eten door, zoals speeches, en zetten we alvast de extra flitsers klaar voor het dansfeest. Het liefst eten we vlakbij de gastenzaal, zodat we een oogje in het zeil kunnen houden terwijl we zelf ook wat eten. We willen natuurlijk niks missen!

Het feest is één grote mix van dansende gasten (wellicht een openingsdans van jullie?) waartussen wij ons begeven. Zelf houden we ook wel van een dansje, dus we hoppen soms ook gewoon even mee. Door de extra flitsers creëren we dynamische feestbeelden die goed belicht zijn en een hoop sfeer meebrengen. Als de tijd erop zit komen we naar jullie toe om afscheid te nemen om vervolgens in de auto voldaan terug te rijden naar huis.

Wie zijn wij?

Wij liepen voor het eerst hand in hand in Utrecht waar Laurette toen woonde. Langs de gracht aten we een pepernotentaartje en voilá: onze liefde bloeide op! Uiteindelijk zijn we in Apeldoorn terecht gekomen, in de buurt van onze families.

Marvin is 12 jaar geleden begonnen met trouwfotografie. Zijn enthousiasme was zo aanstekelijk dat Laurette ook is gaan fotograferen en inmiddels zijn we 300 bruiloften verder. Als getrouwd stel weten we als geen ander hoe waardevol een trouwdag is en daarom leggen we al jaren met veel passie liefdesverhalen vast voor anderen.

We zijn allebei volwaardig trouwfotograaf, dus we werken meestal los van elkaar. Hebben jullie graag twee fotografen op jullie bruiloft? Dan komen we natuurlijk samen!
Twee trouwfotografen klein 2 819x1024 1

Onze favoriete foto's van 2023

Video afspelen

Wat anderen van ons vinden

Recente journalistieke trouwfotografie

Hieronder zie je een aantal van onze recente reportages. Zijn jullie benieuwd naar de rest van ons werk? Bekijk dan ons portfolio.

Trouwfotografie Kasteel Wijenburg 23

Gijs & Lieke

Mijn favoriete moment was de verrassing tijdens het diner, toen iedereen als verrassing een kattenmasker opzette...
Bruidsfotografie Landgoed Vollenhoven 15

Noor & Jelle

Vanaf het begin voelde het alsof ik op de bruiloft van vrienden aan het fotograferen was – zo ontspannen!
Trouwfotografie De Zuileshoeve Dordrecht

Stephan & Araceli

Meestal vinden onze bruidsparen ons via-via, soms via Google en soms… heb je jaren lang met elkaar op het basketbalveld gestaan :).

Past een journalistieke trouwfotograaf bij jullie bruiloft?

Met de trouwfoto’s die wij maken, vertellen wij het verhaal van jullie bruiloft. Voor een verhaal met een begin, een midden en een eind fotograferen wij het liefst vanaf de voorbereidingen tot aan het feest. Gemiddeld zijn wij hiervoor tussen de 8 en 12 uur aanwezig tijdens een huwelijk.

Tijdens onze eerste kennismaking bespreken we jullie wensen en de planning voor de bruiloft. Op basis daarvan geven wij een advies voor de beste invulling van jullie trouwreportage. Zijn jullie enthousiast, dan is één van ons jullie bruidsfotograaf!

Willen jullie meer weten over onze werkwijze en beschikbaarheid, neem dan gerust contact met ons op.
Journalistieke bruidsfotografie

Prijzen journalistieke trouwreportage

Wat kost het als één van ons jullie bruiloft komt fotograferen?


De trouwreportage start bij €1995. Dit is inclusief:


  • 6 uur fotografie door Marvin of Laurette.
  • Ten minste 300 bewerkte foto’s in hoge resolutie, binnen 4 weken na de bruiloft.
  • Een kleine preview vlak na de bruiloft.
  • Een korte slideshow met de hoogtepunten van jullie trouwdag.
  • Een online gallery met jullie foto’s om gemakkelijk te delen met vrienden en familie.
  • Een fine art fotoalbum van 20×15 centimeter met 20 pagina’s.
  • Reiskosten door heel Nederland en Vlaanderen.

De reportage is uit te breiden voor €125 per uur. Gemiddeld zijn wij zo’n 8 tot 12 uur aanwezig voor een compleet verslag van de trouwdag.

Laten we kennismaken.

Check onze beschikbaarheid en onder het genot van een kop koffie horen wij graag meer over jullie liefdesverhaal en misschien worden wij júllie verhalenvertellers.

Twee trouwfotografen klein 2 819x1024 1
Laten we kennismaken.