Manne & Marieke

Authentieke barn wedding in Drenthe

barn wedding

Manne en Marieke deden het allemaal een beetje anders.

Nothing’s Gonna Stop Us Now. Als ik een thema aan deze bruiloft zou moeten geven, dan is het deze. Op meerdere momenten van de dag kon niets Manne en Marieke tegenhouden: toen de inkt in de printer op was en de geloften nog geprint moesten worden en ook niet toen het begon te regenen en bijna de hele bruiloft naar binnen verhuisde. Met elkaar, daar in die toffe schuur waar Manne als klein jongetje speelde, schalde het zelfs uit de boxen tijdens de act met het Pop-Up Choir: Nothing’s Gonna Stop Us Now!

In de ochtend gebeurde er al te veel om op te noemen. Boven in hun huisje in Zwolle was Marieke zich aan het voorbereiden met bonbons, vriendinnen en haar zus. Als je in de voorbereidingskamer van de bruid al een tekst ziet staan met ‘Mooi eem. De haan is dood’ dan weet je gewoon al dat er een heleboel leuke dingen gaan gebeuren. Beneden was Manne met zijn man squad aan het bepalen welke schoenen er beter pasten bij zijn pak. Hij herinnerde zich dat ze ooit bedacht hadden om een cabrio als trouwauto te hebben. Hun eigen Volkswagen Lupo’tje staat hier natuurlijk wat vanaf, maar binnen no time had Manne een kleed gevonden waar een wolkenlucht op was afgedrukt. Hij dacht: ‘Als ik dit aan de binnenkant van het autodak tape, lijkt het net alsof we in een cabrio rijden.’ Hoe leuk voor mij om deze interessante ideeën op camera vast te leggen 😄! In de tussentijd was Marieke als een gek haar geloftes aan het afschrijven toen ze erachter kwam dat er geen inkt meer in de printer zat. Dat gaf Manne dan weer extra tijd om zijn cabrio look-a-like te fixen.

Jeg Elsker Deg. Ik houd van jou of ik heb je lief. Deze zin sprak Marieke ooit in niet-zo-vloeiend Noors naar Manne uit, omdat hij een poos in Noorwegen woonde. Mooi dat deze zin als vlaggenlijn te vinden was in de trouwschuur. Voor mij een reden om deze zin te verwerken in een foto waarin hun liefde zichtbaar was. Naast alle lieve speeches, de humoristische geloften en ouders die Manne een muzikaal entree gaven knalde het Pop-Up Choir de middag in met hun muzikale zangfeest. Nothing’s Gonna Stop Us Now van Stardust werd meerstemmig en met veel energie de wereld in gezongen. Ideaal om de sfeer er gelijk in te gooien!

De rest van de dag vulde zich met meer speeches en een paar briljante toneel- en muziekstukjes. Manne en Marieke hadden me daar al op voorbereid, aangezien er veel muzikaal talent in de familie zit. Combineer dat met feesthoedjes (visueel interessant!), disco en goede dance moves en je hebt een knalfeest. Ook ik zat tegen het einde van de avond met glitterwangen te genieten van deze groep mensen.

Deze dag was écht een perfect voorbeeld van een persoonlijke bruiloft. Niet alles volgens het boekje doen, maar gewoon lekker jezelf te zijn en jullie eigen liefdesfeest zo te vieren zoals jullie dat willen. In het moment zijn. Mooier kan niet.

Door Laurette

Benieuwd naar meer van ons werk? Bekijk dan ons portfolio .
Laten we kennismaken.